메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
Saem Han (중앙대학교) So-Youn Mok (중앙대학교) Hye-Min Kim (중앙대학교) Jeong-Min Lee (중앙대학교) Dong Gu Lee (중앙대학교) Sook-Young Lee (중앙대학교) Jongkee Kim (중앙대학교) Sun-Ju Kim (충남대학교) Sanghyun Lee (중앙대학교)
저널정보
충남대학교 농업과학연구소 Korean Journal of Agricultural Science 農業科學硏究 第38卷 第2號
발행연도
2011.6
수록면
295 - 299 (5page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

초록· 키워드

오류제보하기
The content of hesperidin in the mixed tea, which was composed of dried orange peel, laurel leaf, mulberry leaf, silver magnolia leaf, oriental melon tap, cassia seed, and licorice root, was determined by high performance liquid chromatography (HPLC). Hesperidin was quantified by a reverse phase column with gradient solvent system (watcr:acetonitrile = 80:20 to 35:65 for 30 min) and UV/VIS detection (280 ㎚). The How rate was kept constant at 1.0 ㎖/min. The content of hesperidin in the mixed tea was measured in depending on extraction time 1, 2, 3, and 4 min (29.07, 52.39, 52.45, and 88.35 ㎎/g, respectively).

목차

Abstract
Ⅰ. Introduction
Ⅱ. Materials and methods
Ⅲ. Results and discussion
Acknowledgement
References

참고문헌 (16)

참고문헌 신청

이 논문의 저자 정보

이 논문과 함께 이용한 논문

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0

UCI(KEPA) : I410-ECN-0101-2013-480-000275213