메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
정호균 (동아대학교) 미야기 케이나 (신라대학교)
저널정보
한국관광레저학회 관광레저연구 관광레저연구 제24권 제5호(통권 제68호)
발행연도
2012.7
수록면
121 - 137 (17page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

초록· 키워드

오류제보하기
The purpose of this study was to investigate the influencing factors on the probability of unplanned eating-out behavior and the probability of different types of unplanned eating-out behavior in a tourism destination context.
An analysis of the result shows their eating-out activity consisted of prearranged, planned actions and unplanned behavior such as the dropping of planned food and the substitution or addition of new foods. In addition, the results further revealed that situational factors such as long distances between accommodation areas and restaurants and the lack of information played a inhibitor role by dropping of dining experiences planned pre-trip. At the same time, structural factor such as sufficient time allotment and low prices and situational factor such as short distances between accomodations and restaurants and ample information had a significant influence on the probability of different types of unplanned eating-out behavior.

목차

Abstract
Ⅰ. 서론
Ⅱ. 이론적 배경
Ⅲ. 연구방법
Ⅳ. 연구 결과
Ⅴ. 결론
참고문헌

참고문헌 (52)

참고문헌 신청

이 논문의 저자 정보

이 논문과 함께 이용한 논문

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0

UCI(KEPA) : I410-ECN-0101-2013-326-003530730