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학술대회자료
저자정보
안지혜 (국민대학교) 장영수 (국민대학교)
저널정보
대한설비공학회 대한설비공학회 학술발표대회논문집 대한설비공학회 2012년도 동계학술발표대회
발행연도
2012.11
수록면
195 - 198 (4page)

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In the preceding experiments, it is confirmed that the expiration date of Kimchi varies depending on the storage temperatures. Therefore, to provide the basis materials about set up of accurate expiration date of Kimchi, it experienced the relationship of temperature and pH of bacteria growing in the fermentation process of Kimchi. Leuconostoc citreum has the highest dry cell mass 26.699 g/L when the highest return value 1.295 in pH 7.0. Weissella koreensis the highest dry cell mass 27.125 g/L when the highest return value 0.850 in pH 6.0. And Lactobacillus sakei has the highest dry cell mass 17.848 g/L when the highest return value 0.616 in pH 7.0.

목차

ABSTRACT
1. 서론
2. 실험
3. 실험결과 및 고찰
4. 결론
참고문헌

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