메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색

초록· 키워드

오류제보하기
The inhibitive effect of extracts of tamarind seeds and jackfruit seeds, curry leaves and henna leaves on corrosion of mild steel in 1M HCl solution have been studied by weight loss, potentiodynamic polarization and impedance measurements. Results obtained from the electrochemical techniques were in good agreement with weight loss results. From the weight loss data, the values of surface coverage (θ) and corrosion rate were calculated. The inhibition efficiency (IE) increased with increasing inhibitor concentration in 1M HCl solution. In all the cases the adsorption of the natural product extracts on the mild steel surface from 1M HCl follows the Langmuir adsorption isotherm relationship. Potentiodynamic polarization studies reveal the fact that all the four natural product extracts act as mixed type inhibitors. The decrease in the inhibition efficiency follows the order: Extracts of jackfruit seed>henna leaves>curry leaves>tamarind seed

목차

등록된 정보가 없습니다.

참고문헌 (1)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0