메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
곽진일 (건국대학교 보건환경과학과) 오경원 (질병관리본부 건강영양조사과) 권상희 (질병관리본부 건강영양조사과) 안윤주 (건국대학교 보건환경과학과)
저널정보
한국물환경학회 한국물환경학회지 한국물환경학회지 제29권 제2호
발행연도
2013.1
수록면
165 - 169 (5page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색

초록· 키워드

오류제보하기
Freshwater fish intake is a critical parameter for deriving water quality criteria and water quality standards for protection of human health based on human health risk assessment. Although the freshwater fish intake parameter should be accurate and representative of Korean fish consumption for the water quality criteria to be reliable, data are limited in Korea and have low reliability. In this study, Korean National Health and Nutrition Examination Survey data from 2008-2010 were analyzed to reevaluate freshwater fish consumption. Based on these results, an average consumption rate of 3.0 g/day per person, a $90^{th}$ percentile consumption rate of 0.0 g/day per person, an average consumption rate of 65.7 g/day per fish consumer, and a $90^{th}$ percentile consumption rate of 153.4 g/day per fish consumer were proposed for derivation of water quality criteria using a conservative approach and various exposure scenarios.

목차

등록된 정보가 없습니다.

참고문헌 (17)

참고문헌 신청

이 논문의 저자 정보

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0