메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
Kim, Seo-Ri (Division of Applied Bioscience and Biotechnology, Chonnam National University) Kim, Ik-Soo (Division of Plant Biotechnology, Chonnam National University) Kim, In-Seon (Division of Applied Bioscience and Biotechnology, Chonnam National University)
저널정보
한국응용생명화학회 Applied Biological Chemistry Applied Biological Chemistry 제52권 제2호
발행연도
2009.1
수록면
176 - 179 (4page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색

초록· 키워드

오류제보하기
Green peach aphid, Myzus persicae, is one of major pests attacking greenhouse pepper plants in Korea. We examined a pyrethrum emulsion for the control of M. persicae. The emulsion was prepared by blending natural pyrethrum extracts with food-acceptable components. The emulsion produced a clear aqueous solution when diluted in water. Laboratory evaluation showed an average 80% mortality of 2nd-instar nymphs after treatment at 100 mg/L natural pyrethrum. The aphid mortality data were a dose-response relationship for the emulsion. Field trials in two greenhouses showed aphid mortalities from 59.6 to 100% with 100 mg/L natural pyrethrum. No significant differences in aphid mortality between the two greenhouses were observed. This study shows that it is possible to prepare a one-phase clear emulsion of natural pyrethrum using food-acceptable components to control M. persicae. Pesticide formulations using food-acceptable components are suggested to play a role in protecting the public and environment from potential threats of botanical pesticides.

목차

등록된 정보가 없습니다.

참고문헌 (0)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0