메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
저널정보
한국차학회 한국차학회지 한국차학회지 제21권
발행연도
2015.1
수록면
151 - 156 (6page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색

초록· 키워드

오류제보하기
The thermal and pasting properties of wheat starch (WS)/tea polysaccharides (TPS) composite system were investigated. Significant increases of transition temperatures (To, Tp, Tc) and the enthalpy of gelatinization (Δ H1) of WS/TPS (2 wet% and 4 wet%) were found as TPS content increased. The lower ΔH2 (endothermic enthalpy under reheating) and R2 (degree of retrogradation of WS) were also detected in WS/TPS in storage of 3,7,14 days when compared with those of WS. The agreements were shown by RVA with the lower total setback and by Texture Analyzer with lower gel firmness. The results of TPS affecting the thermal and pasting properties could be generally explained with Avrami equation of WS/TPS. The Avrami equation exposed that TPS affect the primary nucleation in early stage and the decreased nucleation rate announced by the constant k. The overall results demonstrated that the TPS has an inhibitory effect on the recrystallization of pasting WS in storage.

목차

등록된 정보가 없습니다.

참고문헌 (0)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0