메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
이다혜 (충남대학교) 전민선 (충남대학교)
저널정보
한국생활과학회 한국생활과학회지 한국생활과학회지 제31권 제5호
발행연도
2022.10
수록면
661 - 673 (13page)
DOI
10.5934/kjhe.2022.31.5.661

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

초록· 키워드

오류제보하기
Community kitchens are normally used as platforms for improving cooking skills, reducing social isolation, and promoting other health-related activities. This study aimed to investigate the perceptions and requirements of community kitchens for the residents of Daejeon. Participants included 376 residents of Daejeon. Majority of the participants stated that they did not know anything about community kitchens. However, most participants expressed optimism about setting up and participating in the community kitchens. Many participants stated that they were looking forward to reducing food expenditures, having good relationships, and sharing their knowledge and experiences with neighbors. In conclusion, findings from this study will suggest operational directions for the community kitchen that meets the needs of Daejeon citizens, which ultimately will contribute to the establishment and vitalization of the customized community kitchen in Daejeon.

목차

Abstract
Ⅰ. 서론
Ⅱ. 연구 방법
Ⅲ. 연구 결과
Ⅳ. 논의 및 제언
REFERENCES

참고문헌 (0)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

이 논문과 함께 이용한 논문

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0