메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
이현준 (㈜오노피아) 김진호 (㈜오노피아) 심창현 (SENSI RND) 박정윤 (㈜오노피아) 최해욱 (㈜오노피아)
저널정보
대한미용학회 대한미용학회지 대한미용학회지 제17권 제4호
발행연도
2021.12
수록면
425 - 433 (9page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색

초록· 키워드

오류제보하기
The chemical components of essential oil easily change due to chemical reactions when the oils are exposed to heat, light and oxygen. Sensory evaluation is one of the methods to measure smell quality. Also, an electronic nose can be used complementarily in place of sensory test. In this work, 3 different essential oil were used which were stored at 4℃ and 50℃ temperature. The extracted oils were periodically tested using an electronic nose platform. The data obtained from the electronic nose were evaluated via principal component analysis(PCA). The oils stored at 4℃ indicated higher value than the oils stored at 50℃ temperature. Moreover, each essential oil exhibited a specific characteristic pattern in PCA according to storage conditions and period.

목차

등록된 정보가 없습니다.

참고문헌 (22)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0