메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

초록· 키워드

오류제보하기
Low temperature vacuum drying technique, whose drying time and quantity of exhausting energy is about 1/3~1/4 of hot air drying, is very excellent in the drying efficiency.
This paper is made out in the aspects of heat engineering with the object of developing Korean drying machine which can dry once a large quantity of objects to be dried in the state of low temperature and vacuum. As the results, it took about 15 hours(3~4 days in case of hot air drying) for cayennes to reach about 18% of the final moisture content in order to store products for a long time, from about 70~80% of the early moisture content at the beginning of drying, and maximum drying rate comes to about 0.35 ㎏/㎡hr at about 400% of the moisture content.

목차

ABSTRACT

1. 서론

2. 실험장치 및 방법

3. 실험결과 및 고찰

4. 결론

참고문헌

참고문헌 (0)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

이 논문과 함께 이용한 논문

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0

UCI(KEPA) : I410-ECN-0101-2009-553-015412476