메뉴 건너뛰기
Library Notice
Institutional Access
If you certify, you can access the articles for free.
Check out your institutions.
ex)Hankuk University, Nuri Motors
Log in Register Help KOR
Subject

한국식품과학회를 回顧하면서
Recommendations
Search
Questions

논문 기본 정보

Type
Academic journal
Author
Journal
Korean Society of Food Science and Technology Food Science and Industry Vol.21 No.4 KCI Accredited Journals
Published
1988.12
Pages
5 - 8 (4page)

Usage

cover
📌
Topic
이 연구는 한국식품과학회의 창립 과정과 발전을 다루고 있다.
📖
Background
한국식품과학회는 1968년 6월에 설립되어 한국 식품 산업과 학계의 발전을 도모하며, 기술자와 업자의 협력을 통해 기술 발전을 이끌고자 했다.
🔬
Method
연구는 한국식품과학회의 역사적 문헌 및 회의 기록, 발행된 자료를 활용하여 진행되었으며, 창립의 기본 작업과 다양한 기초적인 활동들을 정리하였다.
🏆
Result
연구 결과, 한국식품과학회는 창립 이후 식품 뉴스를 정기적으로 발행하고, 1969년부터는 국제적인 교류를 시작하였으며, 이후 여러 활동을 통해 식품 공학 연구의 저변을 확대했다.
한국식품과학회를 回顧하면서
Ask AI
Recommendations
Search
Questions

Abstract· Keywords

Report Errors
No content found

AI Summary

Topic

이 연구는 한국식품과학회의 창립 과정과 발전을 다루고 있다.

Background

한국식품과학회는 1968년 6월에 설립되어 한국 식품 산업과 학계의 발전을 도모하며, 기술자와 업자의 협력을 통해 기술 발전을 이끌고자 했다.

Method

연구는 한국식품과학회의 역사적 문헌 및 회의 기록, 발행된 자료를 활용하여 진행되었으며, 창립의 기본 작업과 다양한 기초적인 활동들을 정리하였다.

Result

연구 결과, 한국식품과학회는 창립 이후 식품 뉴스를 정기적으로 발행하고, 1969년부터는 국제적인 교류를 시작하였으며, 이후 여러 활동을 통해 식품 공학 연구의 저변을 확대했다.

주요내용

Contents

No content found

References (0)

Add References

Recommendations

It is an article recommended by DBpia according to the article similarity. Check out the related articles!

Related Authors

Recently viewed articles

Comments(0)

0

Write first comments.

UCI(KEPA) : I410-ECN-0101-2013-573-001564873