메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
이주호 (충북대학교) 최정석 (충북대학교) 김중헌 (충북대학교) 엄태영 (충북대학교) 김윤희 (엘림식품) 정준영 (엘림식품) 최양일 (충북대학교)
저널정보
충북대학교 동물생명과학연구소 동물생명과학연구 동물생명과학연구 제4권
발행연도
2012.6
수록면
57 - 62 (6page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

초록· 키워드

오류제보하기
This study was undertaken to compare the quality characteristics and storage characteristics between mechanically deboned chicken meat (MDCM) in 5 different companies(T1-T5) in Korean. In the chemical composition, T2 showed higher(p<0.05) moisture, T4 showed higher protein(p<0.05), T3 showed higher fat(p<0.05) and T5 showed higher ash(p<0.05). In the pH value, T5 showed lower(p<0.05) pH value than the other raw meat. In the TBA value, T3 showed lower(p<0.05) value than other products from 0 day to 7 day of storage. In the total microbial count, T3 showed lower(p<0.05) value compared to other raw meat from 0 day. But T1 showed lower(p<0.05) from 7 day. In the VBN value, T5 showed higher(p<0.05) from 0 day. And all raw meats showed higher than standard value from 7 day. As a result, MDCM showed difference the quality and storage characteristics the between companies in Korea. It is impossible to store MDCM more than 7 days when stored at 4℃ refrigerator.

목차

ABSTRACT
1. 서론
2. 재료 및 방법
3. 결과 및 고찰
4. 결론
5. 감사의 글
6. 인용문헌

참고문헌 (0)

참고문헌 신청

이 논문의 저자 정보

이 논문과 함께 이용한 논문

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0