메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
김희연 (상명대학교)
저널정보
한국관광레저학회 관광레저연구 관광레저연구 제28권 제11호 (통권 제111호)
발행연도
2016.11
수록면
341 - 356 (16page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

초록· 키워드

오류제보하기
This study verified the effects of dietary lifestyle of viewers of TV cooking show program on the image of cooking show program, and the effects of the image of TV cooking show program on viewers" satisfaction. Dietary lifestyle had four sub-variables like health pursuit-type, taste pursuit-type, convenience pursuit-type, and food exploration-type while the image as a sub-variable of TV cooking show program had two images such as emotional image and cognitive image. In the results of this study, first, the dietary lifestyle had significantly positive(+) effects on the emotional image of cooking show. Second, the health pursuit-type and food exploration-type showed significantly positive(+) effects on the cognitive image of cooking show while the taste pursuit-type and convenience pursuit-type had significantly negative(-) effects on the cognitive image of cooking show. Third, the image of TV cooking show program showed significantly positive(+) effects on viewers" satisfaction.

목차

Abstract
Ⅰ. 서론
Ⅱ. 이론적 배경
Ⅲ. 연구 설계 및 조사방법
Ⅳ. 실증분석
Ⅴ. 결론
참고문헌

참고문헌 (36)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

이 논문과 함께 이용한 논문

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0

UCI(KEPA) : I410-ECN-0101-2017-323-001914220