지원사업
학술연구/단체지원/교육 등 연구자 활동을 지속하도록 DBpia가 지원하고 있어요.
커뮤니티
연구자들이 자신의 연구와 전문성을 널리 알리고, 새로운 협력의 기회를 만들 수 있는 네트워킹 공간이에요.
이용수
Abstract
서론
대한해협 연안에서 원시토기가 시작된 지정학적 근거
원시토기의 발달과정
원시토기문화의 식품사적 중요성
누룩의 제조와 발효문화의 기원
김치발효의 기원
젓갈의 기원
두장(豆醬)문화의 기원
한민족의 음식문화
참고문헌
논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!
한국 전통발효식품의 현재와 미래발전전략
식품과학과 산업
2020 .06
동북아 한(韓)민족 음식문화의 기원
식품과학과 산업
2022 .12
A Review of Fermented Foods with Beneficial Effects on Brain and Cognitive Function
Preventive Nutrition and Food Science
2016 .12
지속가능한 식량체계를 위한 식품과학기술의 중요성 - 동북아시아의 관점
식품과학과 산업
2021 .09
Evaluation of sugar contents in Korean traditional soybean fermented foods
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2022 .10
New Application of Microbes from Fermented Foods: Development of Cereal Based Fermented Material and Its Utilization
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2022 .10
발효식품의 마이크로바이옴 분석 기술
식품과학과 산업
2017 .03
Culture-independent analysis of yeast diversity in Korean traditional fermented soybean foods (doenjang and kanjang) based on 26S rRNA sequence
Applied Biological Chemistry
2015 .01
Pediococcus spp.-fermented chicken meat for dogs
한국축산학회지
2020 .01
Development of Metadata standard and models produced from fermented foods
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2022 .10
Production of Functional High-protein Beverage Fermented with Lactic Acid Bacteria Isolated from Korean Traditional Fermented Food
한국축산식품학회지
2015 .01
Effect of dietary Korean Traditional Fermented Foods with Processed Meat Products on the Occurrence of Carcinogens
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2021 .10
Determination of isoflavone contents on the fermented soybean processed foods in various Korean provinces
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2022 .10
Study on quality improvement of K-fermented food using non-Saccharomyces yeasts
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2023 .10
Application of traditional fermented food microorganisms to green biotechnology
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2024 .10
Probiotics isolated from fermented foods that are effective in enhancing immunity
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2022 .10
Characteristics of a probiotic strain isolated from Korean traditional fermented food for using fish feed additives
한국수산과학회 양식분과 학술대회
2022 .10
Isolation and identification of lactic acid bacteria from Korean traditional fermented foods
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2015 .08
Development of Medi-Food for the Elderly Using Probiotics
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2021 .10
Diversity and community analysis of fermenting bacteria isolated from eight major Korean fermented foods using arbitrary-primed PCR and 16S rRNA gene sequencing
Applied Biological Chemistry
2015 .01
0