메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색

논문 기본 정보

자료유형
동향자료
저자정보
임병우 (경희대학교 동서의학대학원) 김주영 (임상영양연구소)
저널정보
한국식품연구원 식품기술 식품기술 제15권 제4호
발행연도
2002.1
수록면
29 - 35 (7page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색

초록· 키워드

오류제보하기
To prevent the incidence of type food allergies, removal of food allergens by excluding all foodstuffs containing the allergen(s) or disruption of allergen(s) using proteases has been employed. Though allergen- specific digestion with a protease worked well in the preparation of low allergenic goods, it is often difficult to destroy allergenicity without adversely affecting the nutritive value, taste and rheological properties of foods. In the present study, we represented that herbs component contained both allergy- enhancing and inhibiting factors, in addition to llergens. We also reported that herbal component such as epigallocatechingallate (EGCG) and epicatechingallate (ECG) is possible to be allergy- inhibiting factors, but the exact mechanism by which they alleviate allergic response is left to be clarifying. Document of allergy enhancing factors and enrichment of allergy inhibiting factors may provide a new approach to diminish allergenicity of various foodstufffs. Clarification of the allergic reaction modifying mechanism of food components and optimization of the intake of allergy modifying factor are necessary for decrement of allergenicity of conventional food and prevention of incidents of allergic response

목차

등록된 정보가 없습니다.

참고문헌 (0)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0