메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
이은용 (충남대학교 식품영양학과) 이선영 (충남대학교 식품영양학과)
저널정보
대한영양사협회 대한영양사협회 학술지 대한영양사협회 학술지 제24권 제3호
발행연도
2018.1
수록면
231 - 245 (15page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색

이 논문의 연구 히스토리 (3)

초록· 키워드

오류제보하기
This study was conducted to investigate the status of food allergy knowledge and management of the teachers and operators of child care facilities in the Daejeon Area. Surveys of 262 teachers and 50 operators of child care facilities in Dong-gu and Jung-gu in Daejeon were conducted. The prevalence of food allergies was found to be 3.6% (102 children). The average score of teachers in the anaphylaxis knowledge survey was $0.18{\pm}0.22$. Additionally, the needs for food allergy education among teachers and operators was 88.2% and 98%, respectively. The survey revealed that all child care facilities in this study provide food service menus to parents, but only 14 facilities (28%) provided alternative food to children with food allergies, and some of these 14 facilities did not provide adequate alternatives. To ensure the safety and healthy growth of children with food allergies, it is necessary to provide food allergy education to teachers and operators, as well as to establish safe food service and allergy management systems in all child care facilities.

목차

등록된 정보가 없습니다.

참고문헌 (28)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0