메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
맹춘호 (명지대학교 이과대학 식품영양학과) 김송전 (명지대학교 이과대학 식품영양학과) 이용억 (명지대학교 이과대학 식품영양학과)
저널정보
한국유화학회 한국유화학회지 한국응용과학기술학회지 제4권 제1호
발행연도
1987.1
수록면
1 - 8 (8page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색

초록· 키워드

오류제보하기
This experiment is carried out to study influence of vitamin $B_6$ on serum lipids of rat fed with oxidized oil by heat. The experimental animals use 35 male Sprague-Dawley rats weighing 100 ${\pm}$ 2g. They are divided into 5 groups and fed to experimental diets which are added to 10%, 15%, 20% oxidized oil by heat in addition to 0.01%, 0.04%, 0.06% vitamin $B_6$. Oxidized oil by heat is prepared from the soybean oil by heating at $180^{\circ}C$ for 50 hours. After feeding for 4 weeks, lipid concentrations of sera are as follows; 1. Body weights are higher in experimental diet groups than control diet group. 2. Liver weights are higher in experimental diet groups than control diet group, but spleen weights are lower in experimental diet groups than control diet group. 3. The contents of serum total cholesterol, free cholesterol, HDL-cholesterol are lower in experimental diet groups than control diet group. 4. The contents of serum triglyceride are significantly higher in experimental diet groups than control diet group. 5. The contents of serum phospholipid are lower in experimental diet groups than control diet group.

목차

등록된 정보가 없습니다.

참고문헌 (0)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0