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저자정보
박만기 (서울대학교 약학대학) 박정일 (서울대학교 약학대학) 김경호 (강원대학교 약학대학) 한상범 (서울대학교 약학대학) 한병훈 (서울대학교 천연물과학연구소)
저널정보
대한약학회 약학회지 약학회지 제38권 제4호
발행연도
1994.1
수록면
389 - 393 (5page)

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Eight aromatic acids in Panax ginseng were determined by GC. Ultra-1 $(25\;m{\times}0.2\;mm{\times}0.33\;{\mu}M)$ capillary column was employed with temperature programming from $150^{\circ}C$ to $240^{\circ}C$ at a rate of $3^{\circ}C/min$. The mean contents of eight aromatic acids in 8 white ginseng samples were as follows; salicylic acid: 4.30 ppm, cinnamic acid: 18.2 ppm, vanillic acid: 4.22 ppm, gentisic acid: trace, syringic acid: 6.69 ppm, p-coumaric acid: 13.3 ppm, ferulic acid : 21.9 ppm, caffeic acid: 24.3 ppm, respectively.

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