메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
김명현 (숙명여자대학교)
저널정보
한국지역사회생활과학회 한국지역사회생활과학회지 한국지역사회생활과학회지 제33권 제3호
발행연도
2022.8
수록면
429 - 439 (11page)
DOI
10.7856/kjcls.2022.33.3.429

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

초록· 키워드

오류제보하기
This study evaluated the quality characteristics and antioxidant activities of pork patties with Wasabia koreana Nakai leaf powder added at 0%, 1%, 2%, 3%, and 4% (w/w). The results show pH increased as more Wasabia koreana Nakai leaf powder was added, but the moisture content and cooking loss rate decreased with more powder. The hardness, chewiness, and gumminess all increased with increases in Wasabia koreana Nakai leaf powder content. As the amount of Wasabia koreana Nakai leaf powder increased, the pork patties showed increases in antioxidant activity such as total flavonoids and phenolic content, and DPPH and ABTS radical scavenging activities. As a result, the groups with added Wasabia koreana Nakai leaf powder showed higher antioxidant activity than the control.

목차

ABSTRACT
Ⅰ. 서론
Ⅱ. 연구방법
Ⅲ. 결과 및 고찰
Ⅳ. 요약 및 결론
References

참고문헌 (0)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

이 논문과 함께 이용한 논문

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0