메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
김규헌 (식품의약품안전처 식품의약품안전평가원 식품위해평가부 신종유해물질팀) 곽지영 (식품의약품안전처 식품의약품안전평가원 식품위해평가부 신종유해물질팀) 김정기 (식품의약품안전처 식품의약품안전평가원 식품위해평가부 신종유해물질팀) 황초롱 (식품의약품안전청 식품의약품안전평가원 식품위해평가부 식품감시과학팀) 이재황 (식품의약품안전처 식품의약품안전평가원 식품위해평가부 신종유해물질팀) 박용춘 (식품의약품안전처 식품의약품안전평가원 식품위해평가부 신종유해물질팀) 김재이 (식품의약품안전처 식품의약품안전평가원 식품위해평가부 신종유해물질팀) 조태용 (부산지방식품의약품안전청) 이화정 (식품의약품안전처 식품의약품안전평가원 식품위해평가부 신종유해물질팀) 이상재 (식품의약품안전처 식품의약품안전평가원 식품위해평가부) 한상배 (식품의약품안전청)
저널정보
한국방사선산업학회 방사선산업학회지 방사선산업학회지 제7권 제1호
발행연도
2013.3
수록면
15 - 21 (7page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색

이 논문의 연구 히스토리 (4)

초록· 키워드

오류제보하기
The detection characteristics of irradiated spices were investigated depending onradiation sources and doses by photostimulated luminescence (PSL) and Thermoluminescence(TL). 6 kinds of spices (turmeric, onion powder, red pepper, basil, parsley, black pepper) wereirradiated at 0 to 10 kGy under ambient conditions by both a 60Co gamma irradiator and anelectron beam (EB) accelerator, respectively. The PSL analysis showed negative results for nonirradiatedspices, while irradiated spices gave intermediate and positive value, which presentedthe limited potential of PSL technique. In TL measurement, TL glow curves on non-irradiatedsamples appeared at about 300 C with low intensity. All irradiated samples were easily distinguishablethrough radiation-specific strong TL glow curves with maximum peak in range of 150~200 C. TL ratio (TL1/TL2) obtained by a re-irradiation step could verify the detection result of TL1 glowcurves, showing ratios lower than 0.1 in the non-irradiated sample and higher than 0.1 inirradiated ones. Therefore, in PSL measurement, the identification of irradiated spices showedmore clear results in electron beam irradiated samples. TL analysis showed obvious differencebetween non-irradiated and irradiated samples in gamma ray and electron beam irradiatedsamples.

목차

등록된 정보가 없습니다.

참고문헌 (10)

참고문헌 신청

이 논문의 저자 정보

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0