메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
송승지 (순천로컬푸드(주)) 이춘수 (순천대학교 농업경제학과)
저널정보
한국식품유통학회 식품유통연구 식품유통연구 제41권 제3호
발행연도
2024.9
수록면
49 - 67 (19page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색

초록· 키워드

오류제보하기
Local food stores differentiate themselves from the other retailers with the ‘one-day display principle’, which means that fresh vegetables are harvested and sold on the same day, but they are struggling with waste of fresh vegetables. This study analyzed the waste management cases of fresh vegetables in local food stores and hypermarkets, and analyzed the determinants of waste by item and farmer for Suncheon local food. The results of this study are as follows. First, as local food stores that farmers determine the amount of shipment have a much higher waste rate than hypermarkets, it is imperative to prepare strategies to reduce waste. Second, it is important to control the timing of shipment through close cooperation with farmers because the waste rates of fresh vegetables increase as sales are concentrated in a specific period. Third, the faster the average warehousing time of farmers, the lower the waste rate. Thus efforts to shorten the warehousing time of farmers are needed. In the future, it is important to establish data in order for local food stores to secure competitiveness as retail stores and systematically manage wastes.

목차

등록된 정보가 없습니다.

참고문헌 (0)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0