메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
저널정보
동아시아식생활학회 동아시아식생활학회지 東아시아 食生活學會誌 第17卷 第6號
발행연도
2007.12
수록면
926 - 934 (9page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

초록· 키워드

오류제보하기
The purpose of this study was to measure the effects of restaurant service quality dimensions on service value, satisfaction, and behavior intention. A total of 273 questionnaires were completed. A structural equation model was used to measure the causal effects. The results of the study show that the confirmatory factor analysis model presented an excellent model fit. The unrestricted model yielded a significantly better fit to the data than the two restricted models. In the unrestricted model, the effect of reliability on service value was statistically significant. The effects of tangibles and empathy on satisfaction were also statistically significant. As expected, empathy had a significant effect on behavior intention. Moreover, empathy had a significant indirect effect on behavior intention through service value and satisfaction. Restaurants should devote themselves to factors such as reliability in order to improve service value. Also, attention must be given to another important factor, empathy, since this influenced not only satisfaction, but also behavior intention.

목차

Abstract
서론
연구 방법
연구 결과 및 고찰
요약 및 결론
문헌

참고문헌 (23)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

이 논문과 함께 이용한 논문

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0

UCI(KEPA) : I410-ECN-0101-2009-594-016246762