메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
신미혜 (을지대학교) 장명하 (한화호텔 & 리조트) 강근옥 (국립한경대학교)
저널정보
한국외식산업학회 한국외식산업학회지 한국외식산업학회지 제8권 제2호(통권 제17호)
발행연도
2012.9
수록면
25 - 43 (19page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

초록· 키워드

오류제보하기
This study was to examine the recognition of sanitary conception and property of food borne disease related to sanitation for cooks at nine super deluxe hotel in Seoul. The questionnaires developed for this study were distributed to 400 males and females aged 20 and over. A total 385 questionnaires were used for analysis(96.3%) and the statistical analysis were completed using SPSS(version 14.0) for descriptive analysis and X2-test. The data were collected from 385 cooks and analyzed using SPSS W14.0. Cook"s level of sanitary management was satisfactory with an average of 3.83 and of 5 in a Likert scale. The results showed a high average (4.08) for importance of personal hygiene during cooking, but satisfaction of personal hygiene and effort on personal hygiene were rather low at 3.92. In recognition of outbreak of food borne disease, the cooks were aware of it by an average of 4.02, and among the five practices to prevent food borne disease, "discarding food after expiration date" was preferred the most by 4.62.

목차

ABSTRACT
Ⅰ. 서론
Ⅱ. 이론적 배경
Ⅲ. 연구내용 및 방법
Ⅳ. 결과 및 고찰
Ⅴ. 결론
Ⅴ. 참고문헌

참고문헌 (22)

참고문헌 신청

이 논문의 저자 정보

이 논문과 함께 이용한 논문

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0

UCI(KEPA) : I410-ECN-0101-2014-326-001349895