메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술대회자료
저자정보
Seongwoo Nam (Ringling College of Art and Design) Jeongeun Lee (Yonsei University)
저널정보
한국디자인학회 한국디자인학회 학술발표대회 논문집 2015 한국디자인학회 가을 국제학술대회
발행연도
2015.10
수록면
530 - 536 (7page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

초록· 키워드

오류제보하기
In 2013 and 2014, students and professors from Ringling College of Art and Design (USA) and Yonsei University (S. Korea) partnered on a collaborative design studio project for SPC group, a major global conglomerate of food and confectionery products headquartered in Seoul, South Korea. SPC group challenged the international student teams to create new store design concepts for their Paris Baguette and Paris Croissant chains, top European bakery cafe franchises with over 3,500 units worldwide. The PB chain is well represented across Asia and has a growing presence in the United States, where it is known as Paris Baguette Cafe. Each student team had to overcome language, cultural and time differences to meet the client’s needs and wants first.

목차

ABSTRACT
INTRODUCTION
PROJECT DESIGN
PROJECT DEVELOPMENT
STUDENT CHALLENGES
DESIGN/CLASS PROCESS
STUDENT LEARNING OUTCOMES (SLO)
MEAUREMENTS OF STUDENT LEARNING OUTCOMES
RESULTS AND ALYSIS OF MEASURED STUDENT LEARNING OUTCOME
CONCLUSION
REFERENCES

참고문헌 (0)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0

UCI(KEPA) : I410-ECN-0101-2016-658-002047473