메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
김수인 (전주대학교) 김진영 (이화여자대학교) 최경실 (이화여자대학교)
저널정보
한국색채학회 한국색채학회논문집 한국색채학회논문집 제32권 제4호(통권 제80호)
발행연도
2018.11
수록면
15 - 26 (12page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

이 논문의 연구 히스토리 (3)

초록· 키워드

오류제보하기
As the trend of gastromomy tour has recently become a trend, food travel in each regions has become very popular. Each local government carries out a marketing strategy using color that can remind local food. But in Suncheon, despite the high popularity of food tourism, It does not do marketing using colors that remind Suncheon food. Based on Suncheon that rising domestic largest tourist spot, We selected local foods with regional characteristics, we selected local foods with regional characteristics and analyzed the unique colors of each food. The food color was demonstrated on NCS color distributions and NCS tone distributions by color picker through the NCS digital palette on Adobe Illustrator CS6. This makes accurate color data about local foods in Suncheon and prepare the basic data that will facilitate color harmony in the food service landscape for future food service providers. It will help develop long-term food plans for brand development that combines regions and food cultures from the color characteristics of representative foods.

목차

Abstract
1. Introduction
2. Theoretical background
3. Method of Research
4. Results
5. Conclusion and Proposal
References

참고문헌 (23)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

이 논문과 함께 이용한 논문

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0