메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색

초록· 키워드

오류제보하기
Capsaicin is the active ingredient in chili pepperand has an inhibitory effect on Helicobacter pylori growthand NF-κB activation. The present study examined the effectof capsaicin on interleukin (IL)-8 production by H. pyloriATC 43504-infected MKN-45 cells, a gastric epithelial cellline. The viability of the MKN-45 cells treated with capsaicinat 0, 50, 100, 250, and 500M was 99, 98, 99, 99, and 85%,respectively. A capsaicin concentration as low as 50Msignificantly inhibited the IL-8 production induced by H.pyloriof incubation. However, low concentrations of capsaicin (50and 10 M) did not significantly inhibit the IL-8 productionby TNF-α- or PMA-treated MKN-45 cells. Therefore, theoverall inhibitory effect of capsaicin on H. pylori ATCC 43504was the sum of H. pylori ATC 43504 growth inhibition, hostcell survival, and NF-κB signal cascade inhibition.

목차

등록된 정보가 없습니다.

참고문헌 (22)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0