메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색

초록· 키워드

오류제보하기
A thorough disinfection and infection control process associated with gastrointestinal endoscopy is highly important for the health andsafety of the examinee and the medical staff involved in the procedure. Endoscopic reprocessing and disinfection are two of the mostimportant steps in quality control of endoscopy. In 2019, the Korean Society of Gastrointestinal Endoscopy updated the Accreditation ofQualified Endoscopy Unit assessment items for these quality indicators. Assessment of disinfection and infection control comprises 28mandatory items in the categories of disinfection education, pre-cleaning, cleaning, disinfection, rinsing, drying, reprocessing, storage,endoscopic accessories, water bottle and connectors, space/facilities, personal protective equipment, disinfection ledger, and regulationsregarding infection control and disinfection. The updated Accreditation of Qualified Endoscopy Unit assessment items are useful for improving the quality of endoscopy by ensuringthorough inspection of endoscopic disinfection and infection control.

목차

등록된 정보가 없습니다.

참고문헌 (6)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0