메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
정수옥 (경기대학교 대체의학대학원) 김혜연 (경기대학교 대체의학대학원) 한정순 (경기대학교 대체의학대학원) 김민주 (경기대학교 대체의학대학원) 강미숙 (경기대학교 대체의학대학원) 김애정 (경기대학교)
저널정보
한국식품영양학회 한국식품영양학회지 한국식품영양학회지 제29권 제4호
발행연도
2016.8
수록면
557 - 564 (8page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색

이 논문의 연구 히스토리 (2)

초록· 키워드

오류제보하기
This study was performed to develop and evaluate beverage prepared with optimally roasted seoritae to maximize the isoflavone content and antioxidant activities of the beverage. Isoflavone content was maximized at the roasting temperature of 110℃ for 20 min. Both DPPH radical scavenging activity and ABTS radical scavenging activity along with total polyphenol content were highest when seoritae was roasted at 110℃ for 20 min. Western blotting was used to determine the level of nuclear factor of activated T-cells 1(NFATc1) involved in controlling osteoclast differentiation. The results showed that NFATc1 had a concentration-dependent inhibitory effect when the RoS110 (roasted seoritae at 110℃ for 20 min) samples were processed at varying concentrations (10, 50, and 100 μg/mL). Tea samples were prepared from optimally roasted seoritae by varying brewing times (5~90 min) at 65℃, and tea brewed for 60 min had the highest preference with 65℃ as the preferred temperature for drinking.

목차

등록된 정보가 없습니다.

참고문헌 (26)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0