메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
김태완 (한국식품연구원) 박원규 (한국식품연구원) 진영욱 (한국식품연구원) 이장은 (한국식품연구원) 정재희 (한국식품연구원) 강현진 (한국식품연구원)
저널정보
한국식품과학회 식품과학과 산업 식품과학과 산업 제57권 제3호
발행연도
2024.9
수록면
249 - 259 (11page)
DOI
10.23093/FSI.2024.57.3.249

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

초록· 키워드

오류제보하기
The term DX (Digital Transformation) has recently emerged across various industries in almost all areas of daily life. DX refers to the process in which businesses and organizations leverage digital technologies and tools to innovate their business models and processes. It has become a crucial technology for building future strategies and ensuring sustainable growth for companies. The food industry is no exception; the development of business models using DX is actively being pursued, particularly in the manufacturing and distribution sectors. To datafy the changes that occur during the maturation process in food manufacturing and to explore the potential for quality prediction through DX, a study was conducted using the maturation processes of distilled spirits and fermented soybean paste (doenjang) as examples. The goals were to select indicators of factors influencing maturation, accumulate DATA, build a DATA SET for machinelearning, and propose a draft for a maturation prediction model.

목차

Abstract
개요
서론
본론
결론
References

참고문헌 (0)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0