메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
저널정보
한국식품영양과학회 Journal of Food Science and Nutrition Journal of Food Science and Nutrition Vol.3 No.1
발행연도
1998.3
수록면
62 - 66 (5page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

초록· 키워드

오류제보하기
The effect of dietary capsaicin(8-methyl-N-vanillyl-6-nonenamide, CAP) on drug-metabolizing enzyme activities was investigated in mice. Male ICR mice were divided into 4 groups and fed diets containing 0, 5, 20, 100ppm CAP for 4 weeks. Hepatic drug-metabolizing enzyme activities and serum alanine aminotransferase and aspartate transaminase activities were measured. There was no difference in hepatic alanine aminotransferase and aspartate transaminase activities among the groups. Hepatic microsomal cytochrome P450 dependent dimethylnitrosamine N-demethylase and ethoxycoumarin-O-deethylase were significantly elevated in CAP fed groups, but p-nitrophenol hydroxylase and the cytosolic activity of glutathione S-transferase activities were decreased in the dietary CAP supplemented groups compared to the control. These results suggest that the dietary CAP at a low dose differentially modulates drug-metabolizing enzyme activities without causing hepatic toxicity.

목차

Abstract

INTRODUCTION

MATERIALS AND METHOD

RESULTS AND DISCUSSION

ACKNOWLEDGEMENTS

REFERENCES

참고문헌 (0)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0

UCI(KEPA) : I410-ECN-0101-2009-511-018074278