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이용수
Ⅰ. 서론
Ⅱ. 연구방법
Ⅲ. 결과 및 고찰
Ⅳ. 결론
【참고문헌】
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2단계 발효에 의한 포도식초와 재래식 포도식초의 품질 비교 ( The Quality Comparison of Grape Vinegar by Two Stages Fermentation with Traditional Grape Vinegar )
동아시아식생활학회지
1998 .12
서울·경기지역 소비자의 포도음식 선호도 및 개발을 위한 요인조사
한국지역사회생활과학회지
2011 .09
Optimum Fermentation Condition and Characteristics of Grape Wine Vinegar
한국생명과학회 심포지움
2006 .04
Effects of grape pomace on the antioxidant defense system in diet-induced hypercholesterolemic rabbits
Nutrition Research and Practice
2010 .04
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Nutrition Research and Practice
2010 .04
제주 감귤식초 발효균주 선발
한국식품조리과학회지
2005 .01
Gluconacetobacter hansenii CV1에 의해 발효된 감귤식초의 관능적 특성
한국식품조리과학회지
2005 .01
Carrageenan을 이용한 포도 젤리와 몰드 샐러드 제조에 관한 연구
한국식품조리과학회지
1996 .01
Suppression of oxidative stress by grape seed supplementation in rats
Nutrition Research and Practice
2012 .02
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Nutrition Research and Practice
2012 .02
포도과피 첨가가 분쇄돈육의 이화학적·관능적 특성에 미치는 영향
한국식품조리과학회지
2016 .01
Effect of dietary supplementation of grape skin and seeds on liver fibrosis induced by dimethylnitrosamine in rats
Nutrition Research and Practice
2010 .10
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Nutrition Research and Practice
2010 .10
과일즙 및 발효 포도즙의 페놀성 화합물 함량과 항산화 활성
동아시아식생활학회지
2004 .10
포도의 부위별 섭취가 흰쥐의 노화 과정 중 Cadmium의 대사 및 중독에 미치는 영향
한국영양학회지
2003 .12
Comparison of Traditional and Commercial Vinegars Based on Metabolite Profiling and Antioxidant Activity
Journal of Microbiology and Biotechnology
2015 .01
Anti-obesity effect of resveratrol-amplified grape skin extracts on 3T3-L1 adipocytes differentiation
Nutrition Research and Practice
2012 .08
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Nutrition Research and Practice
2012 .08
포도의 섭취가 흰쥐의 노화 과정 중 지방 대사에 미치는 영향
한국영양학회지
2002 .09
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