메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
저널정보
동아시아식생활학회 동아시아식생활학회지 東아시아 食生活學會誌 第17卷 第6號
발행연도
2007.12
수록면
780 - 788 (9page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

이 논문의 연구 히스토리 (9)

초록· 키워드

오류제보하기
The purpose of this study was to investigate the perception and preference for Korean Kimchi in Singapore. A questionnaire was answered by both male 236(43.0%) and female 313(57.0%) college students residing in Singapore. The results were as follows : the nationality of Kimchi as Korean was given by 86.9% of the participants, and 48.7% had eaten Kimchi. For their perceptions on Kimchi, the highest answer at a mean of 3.95 was ‘Kimchi is a good side dish with cooked rice’. It was significantly different than ‘Kimchi is delicious’(M=3.14, p<.05). In the evaluation of different kinds of Kimchi, taste was highest for anchovy dachi Kimchi(M=5.50) on the fourth day of fermentations, and overall acceptability was also highest for the anchovy dachi Kimchi(M=6.18) on the fourth day(p<.001). In the sensory evaluation by Kimchi use, the best taste was in the order of Kimchi Salad(M=6.10), Kimchi Bacon Roll(M=6.00) and Kimchi Croquette(M=5.67), and the order for overall acceptability was Kimchi Salad(M=6.10), Kimchi Bacon Roll(M=6.00) and Kimchi Croquette(M=5.92).

목차

Abstract
서론
연구 방법
결과 및 고찰
요약 및 결론
감사의 글
문헌

참고문헌 (23)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

이 논문과 함께 이용한 논문

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0

UCI(KEPA) : I410-ECN-0101-2009-594-016246580