메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
Kyoung-Mo Kang (Dongguk University) Byoungseung Yoo (Dongguk University)
저널정보
한국식품과학회 Food Science and Biotechnology Food Science and Biotechnology vol 17. no 1
발행연도
2008.2
수록면
90 - 94 (5page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

초록· 키워드

오류제보하기
Dynamic rheological properties of honey samples with 3 different moisture contents (17.2, 19.0, and 21.0%) were evaluated at various low temperatures (-15, -10, -5, and 0℃) using a controlled stress rheometer. The honey samples displayed a liquid-like behavior, with loss modulus (G") predominating over storage modulus (G") (G">>G"), showing the high dependence on frequency (ω). The magnitudes of G" and G" decreased with an increase in temperature and water content while a predominant increase of G" was noticed at -15℃. The time-temperature superposition (TTS) principle was applied to bring G" values for honeys at various temperatures together into a master curve. The G" over the temperature range of -15 to 0℃ obeyed the Arrhenius relationship with a high determination coefficient (R²=0.98-0.99). Activation energy value (Ea=112.4 kJ/mol) of honey with a moisture content of 17.2% was higher than those (Ea=98.8-101.1 kJ/mol) of other honey samples with higher moisture contents.

목차

Abstract
Introduction
Materials and Methods
Results and Discussion
Acknowlegments
References

참고문헌 (20)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

이 논문과 함께 이용한 논문

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0

UCI(KEPA) : I410-ECN-0101-2013-573-001009991