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논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
이종수 (중앙대)
저널정보
인천대학교 인문학연구소 인문학연구 인문학연구 제23집
발행연도
2015.6
수록면
161 - 197 (37page)

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The article is organized as follows. The first clarifies research questions, the purpose of study and methodology about food culture acculturation of sea port city Busan. The second deals with methods of study, literature review, previous research and theoretical background of food culture acculturation of sea port city Busan. The comparative variables of a characteristic of food culture are international regional ecology, climate, 6.25 War, industrialization, so forth. This paper analysed effects among food material, recipe, food manners and food culture acculturation of sea port city Busan. The third presents comparative analysis about food culture acculturation of sea port city Busan. The forth suggests interchange direction for fostering the food culture acculturation of sea port city Busan. The last concluded. There were research effect & limitations for fostering food culture acculturation of sea port city Busan.

목차

Ⅰ. 들어가는 글
Ⅱ. 부산항 음식문화 변동의 이론적 접근
Ⅲ. 부산항 음식문화 특성과 변동 분석
Ⅳ. 자갈치시장과 초량 음식문화 변동의 시사점
Ⅴ. 나가는 글
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