메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색

초록· 키워드

오류제보하기
A bacteriocin-producing lactic acid bacteriumwith inhibitory activity against the growth of Lactobacillusplantarum was isolated from kimchi, a traditional Koreanfermented vegetable. For the identification of the isolate, its16S rDNA was sequenced. As a result, the sequence showed99% homology with those from Lactobacillus paraplantarum,Lb. plantarum, and Lactobacillus pentosus. For furtheridentification of the isolate, the sequence of its 16S/23SrDNA spacer region was determined, and the sequencematched perfectly with that of Lb. paraplantarum. SDSPAGEfingerprinting of whole-cell proteins of the isolate wasalmost identical with that of Lb. paraplantarum. The isolationand identification of Lb. paraplantarum suggest that Lb.paraplantarum is one of the lactic acid bacteria involved inkimchi fermentation.

목차

등록된 정보가 없습니다.

참고문헌 (28)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0