메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
저널정보
한국육종학회 한국육종학회지 한국육종학회지 제34권 제4호
발행연도
2002.1
수록면
379 - 380 (2page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색

초록· 키워드

오류제보하기
injami is a new sweetpotato variety with purple flesh developed from the Mokpo Experiment Station, NationalHonam Agricultural Experiment Station (NHAES), Rural Development Administration (RDA) in 2001. This variety was selectedfrom the cros between amakawamurasaki and hinmi in 1994. Seedling and line selections were practiced from 1995 to1996, and preliminary and advanced yield trials were carried out from 1997 to 1998. The regional yield trials were conducted atfive locations from 1999 to 2001. injamihas small sized, long triangle leaf shape, green vine mixed with purple color, greenpetiole, round elliptic root shape, dark purple root skin, and purple flesh color. The average yield of storage root over 50 g was2.2 ton/ha from optimum seasonal cultivation in the regional yield trials, which was 23% higher than that of Zami, a check vari-ety of purple flesh. Average number of storage root over 50 g per plant was 3.2, and the average weight of storage root was 134 g.The Color value of injamiwas 6.9 (E10%, 1 cm) higher than 5.8 of ami. This variety can be planted in all sweetpotato pro-duction regions except cool alpine areas, because unadaptable growth under low temperature (15~20oC).

목차

등록된 정보가 없습니다.

참고문헌 (0)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0