지원사업
학술연구/단체지원/교육 등 연구자 활동을 지속하도록 DBpia가 지원하고 있어요.
커뮤니티
연구자들이 자신의 연구와 전문성을 널리 알리고, 새로운 협력의 기회를 만들 수 있는 네트워킹 공간이에요.
이용수
등록된 정보가 없습니다.
논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!
Optimizing the fermentation condition of low salted squid jeotgal by lactic acid bacteria with enhanced antioxidant activity
Journal of applied biological chemistry
2017 .01
Fermentation Characteristics of Kimchi with Jeotgal Alternative Materials
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2019 .10
Bacterial Population Dynamics of Korean Cabbage Kimchi with Different Jeotgal, Salt-fermented Seafood
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2015 .08
Effects of Characteristics of Jeotgal on the Volatile Compound and Quality Properties of Kimchi during Fermentation
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2016 .10
Role of Jeotgal, a Korean Traditional Fermented Fish Sauce, in Microbial Dynamics and Metabolite Profiles During Kimchi Fermentation
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2018 .10
Potential probiotic activity of Lactobacillus plantarum and Pediococcus acidilactici isolated from traditional korean fermented food Jeotgal and their immune-enhancing effects in RAW264.7 macrophages
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2024 .10
16S rRNA Metagenomic Data Based Investigations on Microbial Communities from, Godori-jeotgal, a Traditional Jeju Island’s Fermented Food in Korea
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2017 .10
한국 전통발효식품의 현재와 미래발전전략
식품과학과 산업
2020 .06
비협력적 어업 관리가 한국 오징어 어획량에 미치는 영향
수산해양교육연구
2025 .02
Quantitative microbial risk assessment indicates very low risk for Vibrio parahaemolyticus foodborne illness from Jeotgal in South Korea
Fisheries and Aquatic Sciences
2022 .09
Physicochemical properties of low salt fermented Harengula Zunasi jeotgal added with various lactic acid bacteria
한국수산과학회 양식분과 학술대회
2015 .10
계절성을 고려한 가공유형별 오징어 소매가격 예측모형 비교 분석
수산해양교육연구
2018 .08
염도 변화에 따른 오징어 액젓의 이화학적 및 관능 특성 비교
산업식품공학
2018 .01
Isolation of Weissella strains as potent probiotics to improve antioxidant activity of salted squid by fermentation
Journal of applied biological chemistry
2018 .01
INFLUENCE OF SODIUM CHLORIDE ON THE REDUCTION OF Bacillus cereus ON SHRIMP Jeotgal STORED AT 10 AND 20°C
한국수산과학회 양식분과 학술대회
2015 .05
울릉도 오징어 어획량 변동 특징 및 울릉도 오징어 산업 발전방안
수산해양교육연구
2019 .12
SFA를 이용한 오징어 근해채낚기어업의 생산성 및 기술적효율성 추정에 관한 연구
수산해양교육연구
2021 .02
Profiles of Toxin Genes and Antimicrobial Susceptibility of Bacillus cereus Isolated from Commercial Jeotgals
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2020 .10
기후변화와 서식지 수온 변화에 따른 북서태평양 살오징어(Todarodes pacificus)의 어획량 변동
한국수산과학회지
2018 .06
Diversity and community analysis of fermenting bacteria isolated from eight major Korean fermented foods using arbitrary-primed PCR and 16S rRNA gene sequencing
Applied Biological Chemistry
2015 .01
0