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Total Phenolics, Total Flavonoids, and Antioxidant Capacity in the Leaves, Bulbs, and Roots of Allium hookeri
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삼채의 잎, 인경, 뿌리의 총페놀 함량, 총플라보노이드 함량 및 항산화능

논문 기본 정보

Type
Academic journal
Author
Jeong-Seung Hwang (경희대학교) Bong Han Lee (경희대학교) Xiangxue An (경희대학교) Ha Ram Jeong (경희대학교) Young-Eun Kim (경희대학교) Inil Lee (경희대학교) Hyungjae Lee (단국대학교) Dae-Ok Kim (경희대학교)
Journal
Korean Society of Food Science and Technology Korean journal of food science and technology Vol.47 No.2 KCI Accredited Journals SCOPUS
Published
2015.4
Pages
261 - 266 (6page)

Usage

cover
📌
Topic
이 연구는 삼채(Allium hookeri)의 잎, 인경, 뿌리에서 총페놀, 총플라보노이드의 함량 및 항산화 능력을 정량적으로 평가하는 것을 목표로 하였다.
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Background
활성산소는 인간의 노화 및 다양한 질병의 원인이며, 이를 제거하기 위한 항산화제의 필요성이 증가하고 있다.
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Method
삼채의 잎, 인경, 뿌리 부분을 추출하기 위해 다양한 농도의 메탄올을 포함한 용매를 사용하였다.
🏆
Result
연구 결과, 잎에서 총 페놀 함량이 240.4-276.6 mg GAE/100 g으로 가장 높았으며, 총 플라보노이드 함량은 잎에서 9.7-34.1 mg CE/100 g으로 나타났다.
Total Phenolics, Total Flavonoids, and Antioxidant Capacity in the Leaves, Bulbs, and Roots of Allium hookeri
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To quantitatively evaluate the total phenolics, total flavonoids, and antioxidant capacity in the leaves, bulbs, and roots of fresh Allium hookeri, they were extracted using various solvents including water, aqueous methanol (20, 40, 60, and 80%; v/v), and absolute methanol. The leaves had the highest levels of total phenolics (240.4-276.6 mg gallic acid equivalents/100 g) and total flavonoids (9.7-34.1 mg catechin equivalents/100 g). The highest antioxidant capacities of 78.7-103.4 mg vitamin C equivalents (VCE)/100 g, 24.4-59.0 mg VCE/100 g, and 1,798.8-2,169.7 mg VCE/100 g in the leaves were also observed using 2,2"-azino-bis(3-ethylbenzothiazoline-6-sulfonic acid) (ABTS), 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH), and oxygen radical absorbance capacity (ORAC) assays, respectively. The total phenolics had a higher linear correlation with antioxidant capacity than the total flavonoids. In general, 60% (v/v) aqueous methanol extract had higher levels of total phenolics and flavonoids, and higher antioxidant capacity than any other solvents used. This study suggested that A. hookeri might be a good source of phenolics and antioxidants.

AI Summary

Topic

이 연구는 삼채(Allium hookeri)의 잎, 인경, 뿌리에서 총페놀, 총플라보노이드의 함량 및 항산화 능력을 정량적으로 평가하는 것을 목표로 하였다.

Background

활성산소는 인간의 노화 및 다양한 질병의 원인이며, 이를 제거하기 위한 항산화제의 필요성이 증가하고 있다.

Method

삼채의 잎, 인경, 뿌리 부분을 추출하기 위해 다양한 농도의 메탄올을 포함한 용매를 사용하였다.

Result

연구 결과, 잎에서 총 페놀 함량이 240.4-276.6 mg GAE/100 g으로 가장 높았으며, 총 플라보노이드 함량은 잎에서 9.7-34.1 mg CE/100 g으로 나타났다.

주요내용

Contents

Abstract
서론
재료 및 방법
결과 및 고찰
요약
References

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